Ahsoka Tano’s witte lichtzwaarden: verborgen betekenis

sbare ahsoka tano

Ahsoka Tano était une guerrière Jedi au sein de l’Ordre Jedi pendant la Guerre des Clones. Elle était connue pour ses deux sabres lasers bleus, puis blanc. Son arme est unique et reflète un parcours atypique.

De evolutie van Ahsoka’s lichtzwaard…

wit lichtzwaard ahsoka tano

Ahsoka Tano is een van de meest prominente en geliefde personages in de Star Wars serie. Deze tiener Twi’lek is een getalenteerde en moedige Padawan. Ze begon haar Jedi training onder de voogdij van Anakin Skywalker. Op dit moment hanteert ze een groen lichtzwaard (zoals Yoda’s sabel) en een geel-groen lichtzwaard. Ze gebruikte haar messen op een onorthodoxe manier door een omgekeerde greep te gebruiken. Helaas verloor ze haar sabels toen ze de Jedi Orde verliet na beschuldigd te zijn van verraad. Zijn zwaarden bleven bij de Orde.

Later besluit zijn mentor Anakin Skywalker hun kleur te veranderen en ze blauw te verven. Dus vocht ze met blauwe zwaarden toen ze terugkeerde in de gelederen van de Republiek tijdens het beleg van Mandalore. Dan verlaat Tano definitief zijn blauwe lichtzwaarden na Orde 66 om te doen alsof hij dood is, uit angst voor het nieuwe Galactische Rijk.

Later vervangt ze die echter door een paar witte lichtzwaarden als ze zich aansluit bij de ontluikende rebellie.

Tijdens haar avonturen gebruikte Ahsoka haar witte zwaarden om te vechten. Ze is echter meerdere malen van haar zwaarden gescheiden… Bijvoorbeeld:

 • geluid lightsaber werd gestolen door Bannamu en kwam terecht in de handen van Cassilyda Cryar
 • het werd gestolen door de Trandoshan vechter Lo-Taren tijdens de Tweede Slag om Felucia

Ahsoka vond eindelijk haar zwaarden en bleef ze gebruiken om te vechten en haar gerechtigheid af te dwingen.

De betekenis van Ahsoka Tano’s dubbele blauwe licht

De kleur van Ahsoka Tano’s sabels is een belangrijk element om haar te begrijpen. Juist, zijn blauwe zwaarden symboliseren dat hij tot twee werelden behoort:

 • de Jedi
 • nomaden

Ahsoka is opgeleid om de principes van de Jedi Code te volgen en de Force voor het goede te gebruiken. Maar gaandeweg ontwikkelde ze haar eigen benadering van het leven en de strijd. Dit wordt weerspiegeld in zijn dubbele blauwe blad. Dit wapen betekent dat zij zowel een trouwe Jedi is (vanwege de blauwe kleur) als een krijger die in staat is onafhankelijke beslissingen te nemen (het dubbele lemmet);

Bovendien wordt de kleur blauw vaak geassocieerd met 3 waarden:

 • wijsheid
 • vertrouwen
 • loyaliteit

Voor Ahsoka zijn deze eigenschappen belangrijk omdat ze haar bereidheid weerspiegelen om te doen wat juist is, zelfs als dat tegen de traditionele Jedi-leer ingaat.

Kortom, de symbolische kleur van Ahsoka Tano’s messen is een sleutelelement van haar karakter. Het weerspiegelt zijn ambitie om zijn eigen weg te volgen, als een:

 • Eenzame Jedi
 • Krijger die in staat is moedige beslissingen te nemen

Het witte zwaard in de animatieserie “Star Wars: The Clone Wars”…

clone wars lichtzwaard

Ahsoka Tano’s witte sabel is een van de meest unieke wapens in het Star Wars universum. Voor het eerst geïntroduceerd in de tekenfilmserie: The Clone Wars, is dit lichtzwaard Ahsoka’s handelsmerk geworden.

Ahsoka’s witte sabel is het perfecte gereedschap voor intense gevechten en epische gevechten. Met haar twee messen kan Ahsoka haar wapen gebruiken voor zowel defensieve als offensieve aanvallen. Gewapend met deze dubbele sabel, vocht Ahsoka aan de zijde van de Galactische Republiek tijdens de Clone Wars. Daarna bleef ze zich bewijzen in Star Wars Rebels.

Ahsoka Tano’s witte lichtzwaarden zijn een belangrijk element van de animatieserie. Beschreven als een gebogen handvat, vervangen deze zwaarden die ze droeg tijdens de Clone Wars.

Over Ahsoka’s lichtzwaarden:

 • Ahsoka krijgt de Kyber kristallen voor haar lichtzwaarden een jaar na het einde van de Clone Wars. Ze komen van een inquisiteur die ze tijdens de keizerlijke bezetting van Raada heeft gedood.
 • De handvatten van haar lichtzwaarden zijn gemaakt van stukken schroot die Ahsoka na de val van de Galactische Republiek heeft teruggevonden. De handgrepen zijn echter gewijzigd om ze functioneler en decoratiever te maken.
 • Ahsoka’s witte lichtzwaarden werden eerst gebruikt om vluchtelingen op Raada te verdedigen, en later tijdens een rebellie tegen het Galactische Rijk. Ze zijn ook gebruikt in duels tegen keizerlijke inquisiteurs en tijdens de missie naar Malachor, waar Ahsoka ze gebruikte tegen het lichtzwaard van Darth Vader.

De epische reis van Ahsoka Tano’s lichtzwaard

wit laser zwaard

De kyberkristallen die ze vond, straalden oorspronkelijk een rode gloed uit, maar Ahsoka kon ze zuiveren van de duisternis die ze bezoedelde.

 • Kyber kristallen werden gebruikt door de Jedi om hun lichtzwaarden te bouwen. Elk kristal is uniek en heeft een energiesignatuur die gebruikt kan worden om het te lokaliseren en terug te vinden.
 • Het zuiveringsproces van Kyber-kristallen houdt in dat ze worden ontdaan van alle kwaadwilligheid die ze binnendringt. Dit proces moet gedaan worden door een Jedi of iemand met een sterke band met de Force.

Ahsoka gebruikt haar nieuwe lichtzwaarden voor het eerst tegen keizerlijke troepen op Raada en om vluchtelingen van de maan te evacueren. Ze gebruikt ze dan als onderdeel van de rebellie tegen het Galactische Rijk. Het is dus met hen dat ze twee keizerlijke inquisiteurs, de Vijfde Broeder en de Zevende Zuster, zal confronteren. Het laatste bekende gebruik van Ahsoka’s sabels was op de missie naar Malachor, waar ze vecht tegen de Vijfde Broer, de Achtste Broer, de Zevende Zuster, Maul en Darth Vader.

Ahsoka Tano’s gevechtsgeheimen onthuld

Ahsoka Tano toonde een adembenemende beheersing van haar lightsaber. Het onderscheidt zich door zijn unieke bewegingen en strategieën. Met twee messen heeft hij meer snelheid en kracht dan zijn tegenstanders.

Ahsoka gebruikt beide zwaarden vloeiend en snel, en is bijna onaantastbaar voor haar vijanden. Het heeft unieke tactieken ontwikkeld om vijandelijke strategieën tegen te gaan. Ze beweegt bijvoorbeeld heel snel en ontwijkt alle aanvallen van haar vijanden.

De evolutie van D’ahsoka en zijn zwaarden

De kleurkeuze voor een lightsaber in Star Wars weerspiegelt de persoonlijkheid en het temperament van de gebruiker. Ahsoka heeft zowel groene als blauwe lichtzwaarden gehanteerd, maar het zijn misschien haar witte lichtzwaarden die het beste weergeven wie ze werkelijk is…

Dave Filoni, die als showrunner werkte aan Star Wars Rebels, zei dat Ahsoka’s witte lichtzwaarden aangeven dat ze noch Jedi, noch Sith is. Ze is verbonden met de Force aan de lichte kant, maar zonder gebonden te zijn aan de strikte tradities en regels van de Jedi-orde. Ahsoka kan handelen op elke manier die zij het beste acht voor het heelal en de mensen om haar heen, een echte kracht voor het goede.

FAQ

Wat is de symbolische betekenis van de kleur van zijn lichtzwaard (dubbel blauw licht)?

Ahsoka Tano’s keuze van de kleur van haar lichtzwaard staat symbool voor haar status als Jedi, maar ook voor haar persoonlijke reis. Het dubbele blauwe licht vertegenwoordigt zijn vastberadenheid en innerlijke kracht en zijn toewijding aan het Jedi-pad.

Hoe heeft Ahsoka’s lichtzwaard zich in de loop van de Star Wars serie ontwikkeld en hoe heeft dit haar karakter beïnvloed?

Ahsoka’s lichtzwaard is door de Star Wars saga heen geëvolueerd als symbool van kracht en volwassenheid. Van het gebruik van een eenvoudig wapen om de Republiek te verdedigen tot een uitdrukking van zijn eigen innerlijke kracht, die de evolutie van zijn karakter weerspiegelt.